Odprta vrata

SRČNI POZDRAV VSEM!

Po več kot petnajstletnem obnavljanju dvesto deset let stare lepotice končno odpiramo vrata Domačije doživetij Tešnak.

Nekaj malega se je že odvijalo v času poletnih počitnic, a tokrat smo prostor v celoti odprli še z jedilnico, skupno kuhinjo in večnamenskim prostorom.

V starem delu gostom ponujamo štiri apartmaje, opremljene s pridihom sodobnega bivanja, a hkrati z okusom obnovitve starega. Gostje se lahko v času bivanja pri nas udeležijo različnih delavnic. Lahko pa se tudi zgolj prepustijo užitkom v naravi, ki jih okolica ponuja v izobilju.

V vikendu delavnic ob našem odprtju je sodelovalo več različnih predavateljev, iskalcev notranje lepote v nas samih. Preko raznovrstnih delavnic je vsak lahko našel marsikaj zanimivega zase. Program smo začeli v petek z zbiranjem gostov, uvodno predstavitvijo in večerjo. Nato smo se zbrali v skupnem prostoru, kjer so nam vrhunski glasbeniki pripravili zares čudovito glasbeno poslastico. Profesorja flavte Nataša  Paklar  in Luka Železnik sta v svoj projekt vključila tudi mlado glasbenico Hano Kavčič. Sozvočje treh flavt nam je pričaralo svojevrstno razpoloženje. Po koncertu so nam člani Društva Manas predstavili Knjigo Znanja.

Tesnak,Odprta vrata; Tesnak, domačija doživetij;

V soboto nam je Luka Železnik predstavil poti do mističnih izkušenj in nas popeljal v svet njegove poezije. V nadaljevanju smo spoznali več zanimivih tehnik dihanja in čiščenja lastnega notranjega prostora z dihom. Delavnici diha sta vodila Srečo Berce in Nataša Paklar. Z zvočno terapijo z gongom sta nas sprostila Boštjan Kragl in Rok Rotar. Psihoterapevtka Ksenija Širnik nam je predstavila teorijo navezanosti. Nato pa so z delom začele kar tri maserke, ki so vse udeležence vikenda razvajale pod svojimi rokami. Po večerji nam je svojo zgodbo zaupal Jernej Kocjančič. Večer pa smo zaključili z sproščujočo vadbo joge z Urbanom Erženom.

Tesnak,Odprta vrata; Tesnak, domačija doživetij;

V nedeljo smo po zajtrku spoznali terapevtko Sabino Rožen, ki nam je predstavila dve tehniki hitre samopomoči, in sicer metodo EFT in Sedono.  Nadaljevali smo s Či gongom, v katerega nas je popeljala Marjana Močnik. Uradni del našega druženja smo zaključili s koncertom naših glasbenikov, ki so nas popeljali v čudovit prostor samega sebe.

Tesnak, domačija doživetij

V prijetnem vzdušju in kramljanju o vsem, kar se je ta vikend dogajalo, smo se razšli pozno zvečer. Polni vtisov smo bili vsi udeleženci mnenja, da je prostor za nova znanja  potrebno širiti, saj na tak način vsi veliko pridobimo.

Domačija doživetij Tešnak je svoje goste pogostila z izvrstno domačo hrano in jim ponudila prenočišča. Vsi predavatelji in drugi sodelujoči pa so se za naš skupni pehar odpovedali svojemu honorarju. Tovrstna oblika nesebičnega širjenja se nam zdi nadvse dobrodošla, saj vsak lahko nekaj ponudi, hkrati pa veliko dobi.

 

Veselimo se novega vikenda na domačiji, ki bo od 13.-15. januarja. Komaj čakamo!

 

 

 

Comments are closed.